top of page

ריבונות סייבר: אבטחה בינלאומית, תקשורת המונים ועתיד האינטרנט

מאת: לב טופור -


הספר Cyber Sovereignty מתמקד בשאלת הריבונות במרחב הסייבר, שבו ממשלות נאבקות לשמור על שליטה וביטחון אל מול השפעות הגלובליזציה והמהפכה הדיגיטלית. הספר סוקר את אסטרטגיות הסייבר ומרחבי הסייבר של מעצמות כמו סין ורוסיה אל מול גישות מערביות כמו זו של ארצות הברית, תוך התמקדות באיזון בין אסטרטגיות ביטחון, חופש וביטחון דיגיטלי לבין עקרונות של זכויות אדם ופרטיות.


הספר מנתח כיצד מרחב הסייבר מאתגר את המבנים המדינתיים המסורתיים בעיקר עקב המאבק על עצמה והשפעה בזירה הבינלאומית ומציג פרדיגמות חדשות לבחינת המושג ריבונות בעידן הדיגיטלי, כולל השפעתן על כלכלה וביטחון בינלאומי.


הספר סוקר את מרחבי הסייבר של ישראל, איראן, ערב הסעודית, דרום קוריאה, סין, רוסיה, בריטניה, ארצות הברית ואף האיחוד האירופאי (כבלוק קיברנטי) ועוד ומציע גישה חדשה למרחב הסייבר כמרחב ריבוני אשר משתנה בשנים האחרונות, מדינות מתייחסות למרחב הסייבר כגבול ממשי והדבר מהווה אתגר משמעותי ליחסים בין מדינות וגם לאינטרנט כפי שאנו מכירים אותו היום. 


Topor, L. (2024). Cyber Sovereignty: International Security, Mass Communication, and the Future of the Internet. Springer

 


bottom of page